Kensington headliner Oerrock


Na twee jaar zonder festival gaat Oerrock weer los. Eind mei staat aan de Skieppeleane in Ureterp de 21ste editie van het Ureterper festival gepland. Met Kensington als hoofdact presenteert Oerrock een variëteit aan artiesten. Van rock, punk, retro, folk, rap, hardcore, country, geen enkel ingrediënt ontbreekt in het muzikale recept van het grootste festival van het Noorden.

Brede en gevarieerde line-up 21ste editie

Naast Kensington treden op 26 mei, Hemelvaartsdag, de volgende artiesten op: Miss Montreal, Kraantje Pappie, Rowwen Hèze, The Dirty Daddies, Maan, DJ Paul Elstak, Indian Askin, Toy Dolls, Joe Buck, Merol, Rob Dekay en de nummers één en twee van de Oerrock Play-Offs. Daarnaast zorgt het festival met de komst van de bekende Australische rockband Wolfmother, de eerste Aussies op Oerrock, voor een aansprekende verrassing.

Ook het programma op zaterdag, de dag van de Tributebands, mag er zijn. Rumours (Fleetwood Mac) is de eerste Amerikaanse band op Oerrock. Queen Must Go On, de winnaar van ‘The Tribute, battle of the bands’ van SBS6 en Jenny Lay, de Braziliaanse vertolker van Michael Jackson, garanderen muziekspektakel. A Fever (ABBA), in 2019 een groot succes, sluit de zaterdag af, maar niet voordat: Fortunate Sons (CCR), Katy Ellis (Katy Perry), Status Quotes (Status Quo) en het Italiaanse Bad Medicine (Bon Jovi) het publiek hebben vermaakt.

Extra tickets beschikbaar op donderdag 10 maart

De invulling van de vrijdagavond is nog niet bekend, maar Oerrock kennende zal ook de tweede avond van het festival een aantrekkelijke line-up bieden. De in 2020 verkochte tienduizend toegangsbewijzen voor de donderdag en zaterdag zijn nog geldig. Voor beide avonden zijn nog duizend kaarten beschikbaar. De verkoop van de resterende 1000 kaarten start op donderdag 10 maart om 12:00 uur en zijn te vinden op onze ticketpagina


Bestuurslid Jorryt Taekema denkt dat de Oerrock-gangers tevreden kunnen zijn. ‘We bieden een brede en gevarieerde line-up. In de programmering houden we er bovendien rekening mee dat de bezoekers, door verschillende genres tegenover elkaar te zetten, altijd een keuze hebben. Wij geloven in een succes, ook omdat iedereen na twee jaar weer toe is aan een feestje.”

Tickets

Kensington - copyright Rahi Rezvani

Programma

Day filter
  • Alles
  • 9 mei - Do
  • 10 mei - Vr
  • 11 mei - Za
Podium filter
  • Alle podia
  • BUKO podium
  • Sonnema podium
  • Algra beheer podium