Oerrock 2023 - 18, 19 en 20 mei - Hemelvaartweekend

Kensington

26 mei - Do
00:00
Gebr. Algra podium

Sinds hun oprichting is Kensington uitgegroeid tot stadionband. Hun laatste album ‘Control’ was goed voor drie keer platina, met daarop singles als ‘Sorry’, ‘Do I Ever’, ‘Fiji’, ‘Slicer’ en ‘Bridges’. De band ontving De Popprijs 2017, verschillende 3FM Awards, MTV Awards en won met ‘Slicer’de titel ‘Song Van Het Jaar 2018’.

 

De Ziggo Dome werd sinds 2015 maar liefst tienmaal volledig uitverkocht en in 2018 wisten ze als eerste Nederlandse band ook de Johan Cruijff Arena volledig te vullen. Ook speelde de band al drie keer eerder op het Oerrock festival. Tijdens de eerste show in 2013 mocht Kensington aantreden als eerste band van de dag voor maar een handjevol bezoekers. Hoe anders waren de shows in 2016 en 2017 toen Kensington aantrad als headliner op het grote buitenpodium.

 

Kensington bracht op 15 november hun nieuwe album ‘Time’ uit. Voor het maken van ‘Time’ trok de band zich terug in Canada, om daar in alle rust te kunnen focussen op het schrijfproces. Er zijninmiddels drie singles verschenen van dit album. Eerder dit jaar verscheen al het nummer ‘Bats’,‘What Lies Ahead’en de huidige single‘Uncharted’. ‘Time’is de opvolger van het #1 album‘Control’ uit 2016.

 

Voor dit album bundelde de band, bestaande uit zanger en gitarist Eloi Youssef, gitarist en zanger Casper Starreveld, bassist Jan Haker en drummer Niles Vandenberg, hun krachten met producer Garth “GGGarth” Richardson (Rage Against The Machine, Biffy Clyro), mixgrootheid Andy Wallace (o.a. Nevermind van Nirvana) en mastering engineer Bob Ludwig (Queen, Radiohead,Daft Punk).

Volg jij de socials al?