Oerrock 2023 - 18, 19 en 20 mei - Hemelvaartweekend

Lenny Jay (Michael Jackson)

28 mei - Za
22:15
Sonnema podium

Lenny Jay, geboren in Belo Horizonte(Brazilië), is een zanger en acteur, die sinds 2009 over de hele wereld reist en zich wijdt aan het uitvoeren van een tribute act die de grootste popster aller tijden vertegenwoordigt: Michael Jackson.

 

Lenny heeft zowel thuis in Brazilië als internationaal de aandacht getrokken van fans en producenten. Hij lijkt niet alleen op Michael Jackson, maar Lenny's zangstem is moeilijk te onderscheiden van de stem van de King of Pop. Dit ongelooflijke talent heeft Lenny meegenomen op een verbazingwekkende reis en trad op in verschillende staten in Brazilië (São Paulo, Rio de Janeiro, Minas Gerais, Pernambuco, Goiás, Brasília...) en internationaal (Chili, België, Duitsland, Griekenland, Portugal, Spanje, Mexico).

 

Lanny wordt beschouwd als een van de grootste Michael Jackson-imitators in Latijns-Amerika, in 2017 deed hij meer dan 100 shows.

 

Door de grote vraag in Europa verhuisde Lenny in 2018 naar Italië, waar hij begon te werken voor de Spaanse musical Forever King of Pop, beschouwd als een van de meest bekende ter wereld, de grootste in Europa, en de enige die door Michael Jackson's familie werd gesteund.

 

In 2018 had Lenny een succesvolle tournee in Griekenland tijdens het zomerseizoen waar hij door Lindsay Lohan werd uitgenodigd om op te treden in haar strandhuis in Mykonos.

 

Om ervoor te zorgen dat zijn optredens zo identiek mogelijk zijn aan die van Michael Jackson, besloot Lenny om nog eens 10 kilo af te vallen, zodat hij fysiek nog meer op Michael Jackson zou lijken. Ook werd een aanzienlijke investering gedaan door Lenny Jay bij de aankoop van replica's van alle meest herkenbare kleding die Michael Jackson gedurende zijn carrière droeg, wat neerkomt op meer dan 15 verschillende outfits.

 

Een andere interessante prestatie om te vermelden is dat Lenny zorgvuldig een systeem heeft ontwikkeld om MJ's beroemde beweging te reproduceren: "The Lean" waarin een ongelooflijke illusie van de zwaartekracht tartende beweging wordt afgebeeld als zijn lichaam langzaam naar voren leunt.

 

Momenteel is Lanny op tournee met geplande optredens tot de zomer van 2020 en heeft zich elke dag gericht op het voortdurend verbeteren van zijn optreden op het podium en het brengen van een buitengewone ervaring voor de bezoekers.

Volg jij de socials al?