Geslaagde Oerrock sponsoravond

Oerrock heeft voorafgaand aan de finale van de Play-Offs een geslaagde sponsoravond gehouden. De bijeenkomst in MFC De Wier, die voor de tweede keer werd georganiseerd, trok veel belangstelling en de aanwezigen vermaakten zich prima met het geboden programma.


Dankzij de vorig jaar nieuw in het leven geroepen sponsorcommissie is het aantal bedrijven dat het Ureterper festival steunt flink gegroeid. Dat was zaterdagavond te merken, want het was een drukte van belang in de Ureterper sporthal waar het merendeel van de driehonderd sponsoren van Oerrock op de voor hen georganiseerde bijeenkomst waren afgekomen.

De avond begon met de boekpresentatie van de biografie ‘Je loog tegen mij’ over het leven van Harry Slinger, de zanger van de Amsterdamse popgroep Drukwerk en een regelmatige gast op het Ureterper festival. Schrijver Edward Gitsels en Harry Slinger gaven de aanwezigen met enkele leuke anekdotes alvast een voorproefje van wat de biografie te bieden heeft.

Daarna nam aan de stamtafel een gemêleerd gezelschap gasten plaats. Onder leiding van presentator Sil Faber werden diverse onderwerpen aangesneden. Zo was Haise Veen van Roe Visual aanwezig. Dit bedrijf levert tijdens Oerrock de LED-schermen voor bij het hoofdpodium en verzorgt samen met SmartCamels de videoregistratie van de optredens.

Namens Amstel was Robert Echten present. Amstel is al jaren de vaste drankenleverancier van Oerrock en nog altijd tevreden over de samenwerking, liet Echten weten. ,,Oerrock is een populair festival, daar willen wij als Amstel graag deel van uitmaken.” Echten had ook een nieuwtje, tijdens de komende editie van Oerrock worden er opnamen gemaakt voor een nieuwe promotiefilm van het drankenconcern.

Harry Slinger zat aan tafel om te vertellen over zijn ervaringen op en met Oerrock en last but not least was Sanne Doeland aangeschoven. Zij is voorzitter van de sponsorcommissie van Oerrock en praatte de aanwezigen bij over tal van ontwikkelingen zoals onder andere de verduurzaming van het festival. Doeland kon de aanwezigen vertellen dat de komende 23ste editie volledig CO2 neutraal wordt georganiseerd.

Uiteraard toonde Oerrock zich een prima gastheer. De genodigden konden zich tegoed doen aan een gevarieerd door MFC De Wier samengesteld buffet. De aanwezigen konden de geste wel waarderen en lieten zich al het lekkers goed smaken.