Finale Oerrock Play-offs 2024

Op zaterdag 30 maart is het weer zover. De finale van de jaarlijkse Oerrock Play-offs. Het belooft een spannende finale te worden. Het niveau van de finalisten is hoog! Deze keer gaan we de bands op een nieuwe manier beoordelen. Onze vakjury bestaat als altijd uit 3 ervaren juryleden, dit keer bijgestaan door een bandlid van Compromise, de winnaar van 2023.

Wat gaan we doen?

De drie winnende bands van onze voorrondes én de winnaar van de wildcard mogen ieder maximaal 45 minuten optreden. Na ieder optreden krijgen de bands een jurycommentaar én worden direct punten toegekend. Timing is ook belangrijk, want duurt het optreden langer dan 45 minuten en/of niet op tijd opbouwen/opruimen, dan ontvangt de band strafpunten. De scores worden bijgehouden op een groot whiteboard. Tot op het laatste moment blijft het spannend. Want pas als de punten van de laatste band bekend worden gemaakt weten we wie de winnaar is en wie op de tweede plaats is geëindigd.

De gehele avond wordt deskundig gepresenteerd door niemand minder dan Marieke Homan, één van de vaste presentatoren van het Oerrock-festival. De prijsuitreiking wordt verzorgd door leden van Compromise.

Marieke Homan

Juryteam Oerrock Play-offs finale 2024

Rientsje Berber Atsma (gitariste)
Hallo, mijn naam is Rientsje Berber Atsma 27 jaar oud, woonachtig in Eastermar. "Misschien herkennen jullie mijn naam van vorig jaar Oerrock, als gitariste van de band Compromise." Als gitariste is mijn persoonlijke uitdaging de "originele sound" proberen over te brengen. Niet alleen dat het strak klinkt, maar ook dat het binnen een paar seconden herkenbaar is en de aandacht trekt bij het publiek. Na een tijd van samenspelen ontwikkel je binnen je eigen band je ‘’eigen sound’’ dat is leuk, vooral als er mensen zijn die na afloop van een optreden bij je komen en het gespeelde nummer mooier vinden dan het originele. Lol hebben op het podium is het allerbelangrijkste, het publiek ziet en voelt dat. Liever 10 misslagen dan een band zonder sfeer!

Vorig jaar hebben wij met onze band Compromise de finale van Oerrock gewonnen en in mei stonden we op het Oerrock-podium voor een volle tent!!! Supergave ervaring voor ons als coverband, een dag die wij niet gaan vergeten.

Rientsje Berber Atsma

Jasper Dijkstra (zangdocent/leadzanger/gitarist)

In 2002 stond ik voor het eerst met de coverband 'Dik In Orde' op het Oerrock podium en er zouden nog vele malen volgen. Als zanger van Dik In Orde, maar ook als gitarist van Audio Adam (alternatieve gitaarpop) hebben we toffe shows mogen spelen op het Oerrock festival, Ook daarbuiten werd er met Audio Adam opgetreden als support van Scouting For Girls, Ilse de Lange e.a en zijn we tweemaal te gast geweest bij De Wereld Draait Door. 3fm Serious Talent was voor ons een kickstart om veel clubs en festivals te kunnen spelen. Als muzikant en liefhebber ga ik 'aan' op eigenheid, sound, energie en fun. Dit gecombineerd met een strakke voorbereiding kan mij als jurylid van de Oerrock play-offs finale verblijden!

Jasper Dijkstra

Pieter Bakker (gitarist/leadzanger)

Inmiddels alweer 20 jaar actief in de muziek als zanger en gitarist. Speelt in de band Alice Springs, duo Bakker & Niehaus en de theaterproducties 'Best of Ireland' en 'America's Greatest'. Mag daarnaast graag ook veel andere instrumenten hobbymatig uitproberen. Pieter is al jaren een gewaardeerd vast jurylid en Alice Springs heeft diverse malen opgetreden op het Oerrock festival.

Pieter Bakker

Iroon Knipping (bassist, juryvoorzitter)
Als bassist al meer dan 40 jaar actief in de muziek - en jawel geboren in de Haagse Beatstad. Ik heb in allerlei Haagse bands gespeeld, meest rock/blues/funk/jazz, en nu dus de laatste paar jaren ook actief in Fryslânse muziekscene!. Naast muzikant ben ik al weer ’n tijdje - met veel plezier - actief betrokken bij de jurering van de Oerrock Play-offs en met mijn Stevie Ray Vaughan tributeband diverse malen op Oerrock gestaan.

Iroon Knipping

Wat valt er te winnen?

1e prijs

• Een optreden op het Oerrock Festival of Tribute avond (keuze van de winnaar)

• Een professionele videoclip opgenomen tijdens het Oerrock Festival van een zelfgekozen nummer

• Een financiële vergoeding van € 600,-

2e prijs

• Een optreden op het Sonnema-podium

• Een financiële vergoeding van € 400,-