Special Guest Ferre (6) geniet bij Suzan & Freek

Twee keer ging een bezoek van de zesjarige Ferre uit Hoogeveen aan een concert van zijn idolen Suzan & Freek niet door. Vrijdagavond was het eindelijk raak. Oerrock verraste Ferre met vrijkaarten voor het optreden van het zangduo in Ureterp.

Bij een concert in De Oosterpoort in Groningen ging het mis, omdat op het laatste moment bleek het concert alleen toegankelijk was vanaf acht jaar. Vervolgens gingen bij het Bevrijdingsfestival in Assen bij aankomst de poorten dicht omdat het maximaal aantal bezoekers was bereikt.

Moeder Wenda zette na de teleurstellende ervaring in de Drentse hoofdstad een foto van Ferre op Facebook. ‘Ik dacht, misschien krijgen we een berichtje van Suzan & Freek in de trant: hé jammer Ferre, volgende keer beter.’ Tot haar verbazing pikte RTV Drenthe het bericht op en wijdde er een nieuwsartikel aan.  

Maar Ferre kreeg, meer reacties. Het management van Suzan & Freek nodigde de jonge fan uit om komend najaar een theatershow bij te wonen en Oerrock liet weten Ferre graag als gast te onthalen op het Ureterper festival om een optreden van zijn favorieten mee te maken. 

En dus was Ferre vrijdagavond samen met broer Luka  (9), moeder Wenda en vader Bastiaan present in Ureterp. De Hoogeveense familie mocht voorafgaand aan het optreden een kijkje backstage nemen. Ferre genoot zichtbaar, maar vond het ook, omdat het zijn eerste concertbezoek was, een spannende ervaring. 

Ferre kan volgens moeder Wenda alle liedjes van Suzan & Freek letterlijk meezingen. ‘We hebben 100% NL vaak opstaan. Hij zingt en danst met veel muziek mee, maar Suzan & Freek zijn absoluut favoriet. Het is prachtig dat hij en dan ook nog op een speciale manier,  een optreden van hun kan bijwonen.’

Ferre kan niet zo goed tegen harde muziek, niet handig op een festival, maar daar is door zijn ouders een oplossing voor bedacht. Ferre kreeg een speciale koptelefoon om het geluid te dempen. Luide muziek of niet, Ferre had een topavond op Oerrock, liet moeder Wenda na afloop weten. ‘Hij vond het super en heeft op de terugreis naar huis op de achterbank alleen maar liedjes van Suzan & Freek gezongen.’’


Oerrock bedankt!