Oerrock 2023 - 18, 19 en 20 mei - Hemelvaartweekend

Juryverslag Play-Offs finale

Zaterdag 02-april-2022,

Eindelijk, Oerrock festival gaat door! Daar hebben we lang op moeten wachten, en dus kon eindelijk ook de Play-offs finale doorgaan. En wat voor een! Alle finalisten hadden het in zich om te kunnen winnen. Dat maakt het voor de jury dan niet gemakkelijker, maar gelukkig was de jury op volle sterkte.

Over de winnaar was de jury het snel unaniem eens, over de 2de plaats was wat meer discussie nodig, uiteindelijk gaf het puntaftrek wegens te lang doorspelen de doorslag. Bij te lang doorspelen heeft de volgende band minder voorbereidingstijd, en dat is niet eerlijk.

Dank aan alle juryleden:

Vaste juryleden:
Marieke Homan
Jantine van der West
Iroon Knipping (juryvoorzitter)
en de gast juryleden:
Rob Scholtens
Martin Boers

Hieronder lees je alle juryrapporten

Juryrapport Jantine

The Cops

Twee jaar na de voorrondes van deze play-offs editie is het aan jullie om het spits af te bijten in de finale. Pittig, want op dit moment staan er nog niet veel mensen in de zaal. Maar.. De mensen die er staan, die willen entertainment! Muzikaal staat het als een huis en de klanken van the Police en Sting dreunen door de zaal. Het klinkt ook allemaal erg goed. Eén van de voordelen van als eerste beginnen: de lange soundtrack die je krijgt. Dat is te horen, want in de zaal komt jullie geluid misschien wel het beste over van alle deelnemende bands vanavond. Jullie driekoppige band is muzikaal ijzersterk: met lekkere basloopjes, sterke vocalen, heerlijke gitaarrifjes en strakke beats van de drummer, die overigens lekker theatraal aan het drummen is.. Ik hou ervan. De drummer is helaas ook de enige die helemaal uit zijn dak gaat. Ik vind het toch jammer dat er een iPad aan de mic-stand van de bassist/zanger hangt. Bij een gig op een bruiloft.. so be it, maar op een finale voor een festival, not done, wat mij betreft. Het is een ding dat ‘ie daar hangt, het is een tweede dat je er ook nog constant op kijkt. Dat was wat mij betreft echt het grootste minpunt van jullie optreden. Wat daarvan het gevolg is, is dat er weinig tot geen interactie is met het publiek of met elkaar. Echt een gemiste kans, want op een festival moet je het publiek compleet om je vinger winden (ook al zijn het er niet zoveel!). Jullie staan allemaal op jullie eigen eilandje te spelen en ook qua kleding is er niet veel uit de kast gehaald, helaas. 

Voor een finale zoals deze denk ik dat jullie veel meer hadden kunnen doen wat betreft stage performance, uitstraling, outfits en de overall act. Toch heb ik genoten van jullie optreden. Ga zo door! 

Female Fever

Female Fever, jullie zijn de enige band die ik tijdens de voorrondes van 2019 zelf live heb gezien. Sindsdien is er een verschuiving geweest in jullie bezetting. Wat hebben jullie een goede aanwinst met die bassiste van jullie.. geweldig! Ik heb genoten van haar strakke spel en stage presence. Ook jullie gitarist swingt de pan uit. Met z’n tweeën hebben ze een interactie die ik wat mis bij de zangeres en drummer. Daar valt nog te winnen! Op het podium zijn jullie heel gaaf om naar te kijken, qua kleding is er flink uitgepakt. Drummer, ik zei het ook al in mijn verslag van de voorronde: ik wil meer vuur zien! Bij Royal Blood aai je bijna over de toms heen, dit nummer heeft een stevig drumspel nodig. Zangeres, wees je alsjeblieft bewust van je rol als frontvrouw! Volgens mij zit er veel meer in dan we nu hebben gezien. Wat zou helpen is om iets minder uitdagendere nummers te kiezwn, je kan je dan meer focussen op hoe je op het podium staat in plaats van het volledig focussen op je zangtechniek en de hoge lange uithalen. Muzikaal gezien valt er verder weinig aan op te merken, al is het repertoire voor het grootste deel voor mij onbekend (jammer, want ik wil graag meezingen, net als het publiek!). En dan ineens, een hele vette rockversie van Man Down (Rihanna), love it! Als je het mij vraagt is het door deze cover dat jullie tweede zijn geworden. Ik denk dat hier jullie trademark ligt, hier zou ik nog wel meer van willen horen wanneer jullie op Oerrock staan. 

Gefeliciteerd met jullie tweede plek! Neem de tips van de juryleden ter harte en dan gaan jullie Oerrock helemaal platspelen. 

Echoes of Industry

En dan een band die volledig heeft uitgepakt voor vanavond. Jullie outfits zijn on point en er worden ballonnen het publiek in gegooid. Zo zie ik het graag! Alles om jullie optreden draait om entertainment, een feest om naar te kijken. Hoewel dat feest ontzettend belangrijk is, lijdt de muzikaliteit hier een beetje onder helaas. Af en toe is het echt slordig, en ook het gitaarspel en microfoongebruik van de frontman gaat niet altijd soepel.  Bij I Will Follow lijkt het even mis te gaan, maar dat herpakken jullie prima. Ik vind het jammer om te zien dat de toetsenist zit, bij zo’n actieve band moet je eigenlijk gewoon gaan staan! Ook sommige geluidjes vind ik misplaatst (bij Sex on Fire, bijvoorbeeld). De drummer houdt het gareel bij elkaar, dat is top. Als tip voor een volgende keer: werk aan jullie repertoire. Die kan wat mij betreft iets origineler. Angel en Wonderwall na elkaar spelen, tikkie cliché als je het mij vraagt. Overall: jullie weten de aandacht goed vast te houden en ga vooral door met feestjes bouwen op het podium, maar werk ook aan de muzikaliteit! 

The Pinheads

Jemig, daar komt me toch een energie op het podium gestapt. The Pinheads, winnaars van de avond. Gefeliciteerd! Het is gelijk een feest en het plezier straalt van jullie af. Er worden flinke medleys op ons afgevuurd, ik hou ervan! Jullie zanger is een echte performer en heeft een ontzettend sterke stem. Iemand die grootse nummers kan zingen, maar ook weet wanneer ‘ie het klein moet houden. Echter, die dynamiek mis ik wel in het geheel. Alles komt razendsnel op ons af en soms mis ik even een adempauze (voor mezelf, maar ook voor jullie!). Daarnaast worden nummers zoals Born to be Wild en You Give Love A Bad Name écht te snel gespeeld. Juist door hier het originele bpm te pakken, bouw je al rust in je set. Soms zat deze tegen het hysterische aan, dus pas daarvoor op. Leuk dat jullie je eigen merchandise hebben uitgedeeld, en die kettingzaag… geniaal! Muzikaal staat het als een huis en jullie repertoire is ontzettend lekker alsook verassend (rockversie van ABBA). 

Een welverdiende eerste plek. Tot op Oerrock! 

die kettingzaag… geniaal!

Jurylid Jantine

Juryrapport Martin

The Cops

De drie mannen van The Cops hadden de eer om de finale van de playoffs te mogen openen. Wat meteen opvalt is dat de band als één geheel klinkt. Strakke drums, pakkende baslijntjes en goed verzorgd gitaarspel zorgen voor een aangename sound om naar te luisteren. 

De energie van de band zit met name bij de leadzanger, tevens bassist. Doordat je tijdens het zingen ook moet bassen ben je gebonden aan een vaste plek op het podium. Hierdoor oogt het geheel wat statisch. 

De gitarist speelt erg verzorgd en heeft een heerlijk soepel rechter handje. Iedere gitaarlick, ieder effectje en ieder geluidje zijn spot on. Hiervoor ga je soms letterlijk door de knieën om net dat ene soundje toe te voegen aan het geheel. Het gevolg is dat de hele linkerzijde van het podium leeg lijkt te zijn.         

Wees je er van bewust dat live-muziek niet alleen is om naar te luisteren, maar vooral ook om naar te kijken. Zorg er voor dat jullie gezamenlijke performance op hetzelfde niveau komt als de muzikaliteit en je zal zien dat je iedere zaal plat krijgt.

Female Fever

Met het woord ‘rock’ in de omschrijving all girl rock coverband is niets teveel gezegd. Deze vrouwen weten exact wat daarmee bedoeld wordt. 

De set begon met een ietwat minder main-stream repertoire waardoor het lastig bleek het publiek echt mee te krijgen. Bij het inzetten van het nummer ‘Man down’ zag je waartoe jullie in staat zijn. Een strakke en originele vertolking van dit nummer die MFC de Wier deed schudden. 

Als band zijn jullie goed op elkaar ingespeeld en staat het muzikaal behoorlijk stevig, ondanks dat jullie bassist nog maar 3 maanden deel uitmaakt van de band. Dit alleen al verdient een groot compliment. 

In termen van presentatie valt er zeker nog winst te behalen. Waar de gitarist en de bassist zichtbaar staan te genieten en staan te rocken is de drummer mij net iets te lief voor het drumstel. Laat die energie vrij die er ongetwijfeld in zit en laat zien dat je geniet! 

De lead zangeres valt qua kleding enigszins uit de toon. De rest van de band ziet er uit als echte rockchicks, echter zorgt jouw nette voorkomen er voor dat je als eenling tussen de overige bandleden lijkt te staan. Wordt onderdeel van het geheel, take the lead! 

Onder aan de streep was jullie algehele performance goed voor een verdiende tweede plek. Veel plezier op Oerrock en vergeet niet te genieten!

Echoes of Industry

Het moment dat jullie opkwamen zag je iets gebeuren. Er is nagedacht over styling en hetgeen jullie willen uitstralen. Hierdoor zijn jullie prettig om naar te kijken. 

Zowel de interactie met het publiek als de interactie onderling gaat jullie als natuurlijk af.  Er gebeurt echt iets op het podium. 

Muzikaal was het echter een minder sluitend geheel. Zowel instrumentaal als vocaal was het hier en daar echt slordig waardoor een brij aan geluid ontstond. Hierdoor vond ik het lastig om de muziek te voelen. De keuze van het repertoire sprak aan en dit was ook de reden waardoor het publiek zich toch goed vermaakt heeft. 

Met jullie versie van ‘Go your own way’ hebben jullie laten zien instrumentaal, maar met name vocaal zeker als een harmonieus geheel te kunnen klinken en hier heb ik dan ook erg van genoten. 

En dan nog het inzetten van het laatste nummer terwijl de zwaailamp al brandde. Besef je dat je voor een plek op een groot festival aan het strijden bent. Tijdens een festival is er geen ruimte voor uitloop. Doorspelen terwijl jouw speeltijd om is heeft gevolgen voor de aanvangstijd van de volgende artiest en daarmee ook voor het verdere verloop van het festival. 

The Pinheads

De afsluitende band van de avond zijn the Pinheads. Met recht noemen ze zichzelf een power rock coverband. Vanaf minuut 1 van de set was het feestje aan. De energie spat er werkelijk vanaf. 

Muzikaal staat het als een huis. Jullie rete-strakke vertolking van ‘Black Betty’ was daar een perfect voorbeeld van, geweldig! De veelzijdigheid in jullie muziekkeuze maakt het een genot om naar jullie te luisteren en hierdoor wordt het optreden geen moment saai. Maar ook de creativiteit om Abba te verMetallicaliseren kon ik persoonlijk erg waarderen. 

Die creativiteit zet zich ook door in jullie performance. Persoonlijk heb ik erg genoten van de ‘choreografie’ bij ZZ-top en uiteraard de ronkende kettingzaag bij Lumberjack. Maar ook de kledingkeuze en live presentatie zijn dik voor elkaar, top!

Kortom, een dik verdiende eerste plek tijdens deze finale van de Oerrock playoffs. Geniet van ieder moment op het festival en met name op het podium!!! 

Niks is onmogelijk!

Maar ook de creativiteit om Abba te verMetallicaliseren kon ik persoonlijk erg waarderen. 

Jurylid Martin
Marieke in gesprek met The Cops


Juryrapport Marieke


The Cops

Backstage tref ik een stel zelfverzekerde mannen die, naar eigen zeggen, ondanks de weinige podium-uren in deze samenstelling en dat ene uurtje in de voorrondes, klaar is voor de strijd.

Ze zeggen een set te brengen waarin met Sting beïnvloede nummers van The Police gebracht gaan worden... een idee die mij wel aanspreekt, maar me eerlijk gezegd ook nieuwsgierig maakt naar hoe dat dan zou gaan klinken.

Ik wens ze alle succes en duik achter de jurytafel samen met de mannen van Alloway (Martin & Rob), Jantine van Kings of Diamonds en natuurlijk ons opperhoofd Iroon. 

Het is voor de tijd van de avond nog enigszins rustig, maar dat mag de pret niet drukken... 

Goed

Wat direct opvalt is de fijne drums; goed onder controle... duidelijk een ervaren drummer die niet te beïnvloeden is door de tricky variaties die je van The Police kent. Prettige opbouw in de set... hoewel een tribute toch vaker geassocieerd wordt met het exact kopiëren van een artiest, bevalt me het concept.

Lekkere backing vocals door de drummer. 

De toevoeging van de synths is subliem; goede sound en idem timing.

Uitdaging

Jammer dat de gitaar slecht te horen is > de bassist, tevens zanger, heeft z'n bak erg hard staan op het podium... een kleine uitdaging voor de geluidstechnicus.
De hoogte van de nummers is soms een uitdaging, hoewel vaak prima opgelost. Kijk wel uit met te ver van het origineel naar beneden stemmen. Je kunt stemtechnisch meer aan dan je aanvankelijk laat horen. Later in de set gaat dat steeds beter (inzingen?).

Hier en daar is het behoorlijk rommelig (overgangen 'If I ever lose my faith')

De backing vocals van de gitarist; doe het óf wel en allemaal overtuigend goed óf helemaal niet... 

I-pad?! 

Over-all

Ervaring opdoen met de set en feeling met het publiek, bijschaven, zo dicht mogelijk bij het origineel (stel dat je tribute-gigs ambieert) blijven. Helaas (nog) niet klaar voor Oerrock, maar geen twijfel dat jullie vette gigs binnen gaan slepen! Keep it up.... geen SOS alhier!

Female Fever

Backstage tref ik 4 ladies met zenuwen, waarvan ik hoop dat ze daar on stage toch minder last van hebben...

De knappe Colombiaanse bassiste Mariana speelt vanavond voor het eerst mee en heeft nog even wat hulp nodig bij het inpluggen van de vette versterker.

Goed

Jullie zijn niet bang om te gáán; tof! Mijn complimenten gaan met name uit naar de gitariste. Het lijkt haar ogenschijnlijk makkelijk af te gaan en brengt daardoor stabiliteit en rust... evenals bas en drums overigens.

De dames zijn op het podium direct in hun element...  podiumpak en uitstraling zijn dik in orde. Ook druipt er vanaf moment nummer 1 een lekker gevoel van samen lol maken van af; lach, even een blik van plezier én begrip naar elkaar... fijn!

Uitdaging

Soms vraag ik me af of de zangeres zichzelf goed kan horen... in-ear zou misschien uitkomst bieden, hoewel het soms ook echt over de grens van het aangename gaat... Of komt het doordat ik de nummers niet goed genoeg ken? Over het algemeen is dat eigenlijk hetgeen waar ik me vooral aan stoor; het publiek wil wel, maar kunnen niet meedoen... > ga voor toch op z'n minst íets herkenbaardere nummers en niet alleen maar 'kant-B'  van die ene onbekendere plaat... Daar waar jullie dan eindelijk een vette popcover rocken, merk je direct dat het publiek reageert.

Tussen de nummers door een korter praatje zou op zich niet verkeerd zijn... probeer evt. omstemmen op te lossen met meerdere gitaren > in een grotere setting werkt kletsen niet. #slayer

Over-all

Yeah! Tweede!!! Welverdiend! Ik weet zeker dat jullie aan de hand van de tips van Jantine de tent op z'n kop kunnen zetten! Als de tips op de juiste manier interpreteert, heb je een volle tent die aan jullie voeten zal liggen... Thumbs up! Pak ze!Echoes of Industry

Na een rommelige soundcheck (er wordt tussendoor veel gepield; stroomlijnen!) staan de mannen klaar om los te gaan. 

Tijdens de introductie wordt er nog even aandacht gegeven aan het zwaailicht > als 'ie brandt, mag je het nummer dat je speelt af maken, maar geen nieuwe meer instarten. 

Er staat een diverse club mannen, allen verschillend... de zanger met een getoupeerde kuif en stoute zonnebril (die heb jij toch helemaal niet nodig?), de ander in een keurig gestreken overhemd... 

Goed

Een topidee, die ballonnen op het publiek. Blijft grappig om te zien hoe iedereen er mee aan de haal gaat. Gelukkig worden ze niet terug de bühne op geramd... 

De zanger heeft zichzelf, zo lijkt, goed onder controle... hoewel dat ook een minder positieve kant kent.

Uitdaging

Die controle, dat maakt ook dat je hier en daar slordig wordt. Je zinnen niet af zingt, weinig doseert & veel met jezelf bezig lijkt te zijn in plaats van het samenspel en het betrekken van het publiek. 

Probeer gezamenlijk meer eenheid uit te stralen. Jullie zijn allen goede muzikanten, maar je bent ook samen een band. 

Dat werkt door in de dynamiek van de nummers > alles staat op hetzelfde volume, gaat aan één stuk door, geen adempauze, geen hard/zacht... Het publiek raakt er zo rond 2/3 van de set ook door verveeld en doen niet meer met jullie mee. Ze staan te wachten op de dj...

Backing vocals zitten in meer dan 1 nummer of hier en daar wat... en als je het doet, doe dat dan vooral ook verzorgd en zorgvuldig, nooit half.

Voor de toetsen en gitaar is voldoende aandacht (toetsen mag zichzelf hier en daar wel uitdagen om omlijstend en met de juiste samples mee te spelen, niet alleen dezelfde akkoorden als de rest), maar de drummer mag daarentegen wel wat meer aandacht met een vette solo ofzo... hij staat als een huis midden in jullie band.

Voor dit repertoire zijn vast heel veel kroegen, bruiloften, dorpsfeesten te vinden. Persoonlijk vind ik dat er meer pit in de set kan en er ook wel wat vernieuwende nummers tussen mogen zitten... Sex on Fire / Use Somebody is in mijn ogen toch behoorlijk uit de tijd.

Over-all

Helaas moet ik last but not least tóch nog even het Zwaailicht aanhalen... De 45 minuten stopwatch wordt áltijd pas gestart op het moment dat de eerste noten klinken... Een praatje of uitlopende soundcheck kunnen hierdoor nooit invloed hebben op de speeltijd. Echter, om na de uitleg over de werking ervan tóch door te spelen, was wat Iroon - juryvoorzitter - betreft te vergeven, maar was ten aanzien van de spelregels natuurlijk Not Done. Dit, tezamen met bovenstaande, maakte toch dat de keuze niet op jullie viel om 2e te worden.
Wees kritisch naar elkaar/ op jezelf/ kijk eens van een afstandje naar het geheel... ik weet zeker dat jullie hier heel veel positiefs uit kunnen halen. Alles klinkt goed, nu nog even de puntjes op de í.The Pinheads

Man, man, man wat ben ik benieuwd na deze hele avond... 

Ik hoopte de mannen vooral niet te betrappen op hooghartigheid/ air/ te hoge eigendunk... want eerlijk, dat is wat ik me herinner van de avond in Leeuwarden. 

Gelukkig was het al snel duidelijk dat ze hier echt kwamen om te winnen. Ja, met een goede dosis zelfverzekerdheid vanwege goede voorbereidingen, maar zonder gedoe. Daar houden we bij Oerrock immers ook niet van. 😉

Goed

Strakke opbouw en soundcheck; zo hoort het. 

Goed gekostumeerd; er is eenheid... altijd fijn.

Nu kan ik hier natuurlijk van alles schrijven over hoe fantastisch (en slim) het was om het publiek (weer) te voorzien van wat merchandise, maar dat ga ik natuurlijk niet doen, haha.

Het is een feest om naar jullie te kijken; er is lol onderling, lol met het publiek. 

Ik zie en hoor een geoliede machine. Goede timing van de set... hoewel jullie nog ruim de tijd hadden voor het instarten van jullie laatste medley (er werd wat snel gespeeld).

Uitdaging

Denk om het tempo (click-track toevoegen?) en de dynamiek.

Hier en daar werd het te gehaast of soms zelfs té... Bouw ergens in die set nog wat rust in en durf de muziek echt te máken, niet uit te spelen/af te raffelen.

Probeer straks op dat mega-podium niet te vergeten dat je dat publiek mee wilt hebben; zet ze aan het werk!

Over-all

Ik kijk enorm uit naar ons weerzien op Oerrock en ben enórm benieuwd wat jullie er daar van gaan maken. 

Ik zou zeggen > trek daar écht alles uit de kast (van danseressen tot co2... alles kan), dan weet je niet wat je meemaakt!

Nogmaals enorm gefeliciteerd met deze zeer welverdiende plek!

Juryverslag RobThe Cops

Het Spits afbijten is geen makkelijke taak, maar hier hebben The Cops absoluut geen last van. Jullie hebben muzikaal gezien een strak optreden neergezet. De overgangen verliepen soepel en vlot en de liedjes waren herkenbaar voor het publiek. De zanger heeft een prettig stemgeluid om naar te luisteren en werd gaandeweg het optreden ook steeds beter. Every breath you take sloeg in als een bom! Jullie speelden/zongen dit nummer erg mooi, alleen kwam de uithaal: ‘i keep calling baby baby  please!’ niet mooi uit de verf. 

Jullie beginnen jullie optreden met een soort natuurlijk gemak die jullie uitstralen. Dit ‘gemak’ is echter ook jullie valkuil geweest. Jullie performance viel namelijk wel tegen. Onderschat niet de kracht van styling op het podium. Jullie waren in jullie styling niet één geheel. The Police draagt ook niet dezelfde kleding, maar ze zorgen wél voor een eenheid in hun styling op het podium. Doordat er op het podium weinig actie waar te nemen was én het feit dat jullie niet een geheel vormden qua styling, leek het voor mij als 3 losse eilanden op het podium die muziek aan het maken waren. Ook was er weinig interactie met het publiek. Natuurlijk is dit erg lastig als je als eerste moet beginnen en het publiek nog rustig en nuchter is, maar interactie met het publiek is wel iets waar op gelet wordt tijdens een wedstrijd als deze. Female Fever

En toen was daar: FEMALE FEVER!! Als enige vrouwenband tussen al die mannen vallen jullie meteen op. Wat ook meteen opvalt is jullie ‘jonge’ uitstraling. Als jullie beginnen met spelen zien we meteen dat de gitarist en de bassist er echt een show van proberen te maken. Jullie spelen erg strak en het stemgeluid van de zangeres is aangenaam om naar te luisteren. Jullie beginnen ‘bescheiden’ en staan nog veel op dezelfde plek. Tijdens het optreden blijf ik met plezier kijken naar de gitarist en bassist die helemaal los gaan! En ook luister ik nog steeds met plezier naar de vocalen van de zangeres. Alleen merk ik dat mijn aandacht verzwakt. De grootste reden voor het verzwakken van mijn aandacht is de ‘statische’ houding van de zangeres. De zangeres heeft bijna de hele 45 minuten op dezelfde plek gestaan en dat is erg jammer. Als zangeres die geen instrument bespeelt ben je namelijk de meest mobiele factor van de band en moet je hier gebruik van maken. Loop bijvoorbeeld eens naar de gitarist of bassist en beweeg/dans mee met hun bewegingen. Maak er samen een show van. Zweep het publiek op en maak oogcontact met je publiek ( speel met je publiek ). Jullie muziekkeuze is ook een puntje van aandacht. Ook al spelen/zingen jullie dit génre goed, het génre is verre van herkenbaar voor het publiek. Hier moeten jullie je bewust van worden. Kies af en toe (bewust) voor een wat meer commercieel nummer dat binnen jullie muzieksmaak past. 

Jullie zijn wel verdiend als tweede geëindigd, maar wél met een opdracht voor de volgende keer: zorg er op Oerrock voor dat jullie er een show van maken! Pak met beide handen de tips van Jantine aan. Echoes of Industry

Wanneer Echoes of Industry begint met spelen weten jullie meteen mijn aandacht vast te pakken. Jullie stralen plezier uit en dat is erg belangrijk! Ook valt de krachtige stem op van de leadzanger. Een prettig stemgeluid met veel power. Jullie maken er echt een show van! Jullie hebben interactie met het publiek en met elkaar en dat is fantastisch om naar te kijken en te luisteren. Jullie oranje ballen als extra toevoeging in de show was ook een goede keuze. Jullie show is alles behalve saai. Één tip voor jullie show: de toetsenist zit als hij moet spelen en staat voor de show. Zorg ervoor dat je als toetsenist gewoon de hele tijd staat tijdens een show zoals die van jullie.  

Iets wat mij bij blijft van jullie optreden is het nummer: Go your own way van Fleetwood Mac. Deze speelden jullie geweldig! De samenzang was spot on! Wat jammer is, is dat deze samenzang bij veel andere nummers niet terugkwam, of althans: niet op dezelfde manier/harmonie. 

Wat ik wel een aandachtspunt vond was de wat ‘slordige’ manier van spelen en zingen. Ik kreeg de indruk dat jullie jezelf niet goed konden horen. De microfoontechniek van de leadzanger viel mij met name op. Te laat met de mond bij de microfoon komen om een zin in te zetten, of een zin niet afmaken waren dingen die wij als jury vaak voorbij hoorden komen. Probeer ook tijdens een uithaal wat verder van de microfoon af te gaan staan. Dit klinkt prettiger voor het publiek. Als ik jullie optreden in één woord moet samenvatten zou het ‘slordig’ zijn. Voor de rest heb ik met enorm veel plezier naar jullie gekeken en geluisterd. 

De samenzang was spot on!

Jurylid Rob

The Pinheads

Voorafgaand aan het optreden werd er merchandise uitgedeeld die een onderdeel vormden van jullie show. Dit maakte mij meteen enthousiast al voordat jullie überhaupt begonnen waren. Het eerste nummer wordt ingezet! Meteen vanaf het begin weten jullie het publiek te boeien met jullie performance. Iets wat meteen opvalt is jullie styling. Jullie zijn één geheel op het podium en hebben veel interactie met elkaar én met het publiek. Jullie stralen het uit dat jullie echt een act op zich zijn!! Zoals ik bij de prijsuitreiking ook al vertelde heb ik tijdens jullie optreden weinig opgeschreven. Soms is iets ook gewoon goed en zijn het hele kleine dingen die de volgende keer beter zouden kunnen, maar dat hebben we allemaal. Jullie wisten ook jullie foute inzet bij een van de laatste nummers goed te verbloemen voor het publiek en dit laat zien dat jullie ervaren muzikanten zijn. En die kettingzaag was geniaal!!!

Een terechte winnaar van de avond zou ik zeggen! Ik wens jullie veel plezier met jullie optreden op Oerrock. Het is een ervaring die je nooit meer vergeet. 

Bekijk ook

4 maart 2022

Tickets Play-Offs finale 2 april

Zaterdag 2 april is de finale van de Play-Offs van Oerrock! Kom je ook naar MFC De Wier in Ureterp?
Toegang: € 5,- (voor het eerst toegang inderdaad.. Dit in verband met het maximum aantal van 500 bezoekers)
17 maart 2022

Oerrock 2022 uitverkocht!

Oerrock 2022 uitverkocht! We hopen dat je nog een kaartje hebt kunnen bemachtigen. Dit beloofd een fantastische Oerrock editie te worden. Wij hebben er zin in!

Tickets voor de Play-Offs finale (2 april) zijn hier nog verkrijgbaar
#niksisonmogelijk #oerrock

1 2 3 10