Formule met brede line-up blijft grote kracht Oerrock Festival

Het programma van de 22ste editie van Oerrock is bekend. Net als andere jaren biedt het Ureterper festival een brede en gevarieerde line-up. Meer dan dertig bands en artiesten komen de festivalgangers vermaken met op Hemelvaartsdag Di-rect, Davina Michelle en Goldband als meest opvallende namen. UB40 is de eerste grote buitenlandse act op de donderdag.


Oerrock biedt traditioneel een muzikale mix die iedere smaak bedient en wijkt daar voor de 22ste editie niet van af. “We houden bijna ieder jaar hetzelfde verhaal, maar de variatie van de line-up is de grote kracht van Oerrock. De formule spreekt een breed publiek aan, is er geen noodzaak tot veranderen,” vertelt festivalvoorzitter Sietze Boonstra.


“Als vader en zoon of moeder en dochter samen naar Oerrock gaan, kunnen ze beide aan hun trekken komen. De één geniet van UB40, de ander van Davina Michelle of Goldband,” vult bestuurslid Jorryt Taekema aan. Omdat grote Nederlandse bands als Golden Earring, Kensington, De Dijk en Doe Maar gestopt zijn, moest er voor de programmering meer gepuzzeld worden, maar het bestuur is tevreden over het eindresultaat.


Met Di-Rect en Davina Michel haalt Oerrock op de openingsdag twee grote namen binnen. De Haagse groep Goldband is momenteel razend populair bij de jongere muziekliefhebber. Ook met de eerste grote internationale act, de reggae en popformatie UB40, is de organisatie in zijn nopjes. UB40, bekend van hits als ‘Red, Red Wine en ‘I got You Babe’, komt met de originele zanger Ali Campbell naar Ureterp.


Daarnaast staan op Hemelvaartsdag Son Mieux, bekend hun grote hit Multicolor, Nielson, Navarone, The Vices, Flemming, The Paceshifters en Sloper op de bühne. Het optreden van Sloper, de band de drummers Cesar Zuiderwijk (Golden Earring) en Mario Goossens (Triggerfinger), belooft speciaal te worden, aldus Boonstra. De avond wordt afgesloten met een oude bekende, de feestband The Dirty Daddies.


De tweede dag, vrijdag 19 mei, begint traditioneel met optredens voor de jongste jeugd. De kleintjes krijgen optredens voorgeschoteld van KIDS DJ en CH!PZ. Tijdens het vervolg van de avond komt een afwisselend muziekaanbod voorbij met optredens van: Jick Munro, Snelle, Drukwerk, Ramkot, Miss Montreal, HillBilly Moonshiners, Blazuh en Chef’Special. “Een topprogramma,” denkt Jorryt Taekema.


De slotavond op zaterdag is zoals gebruikelijk ingeruimd voor tributebands. Er zijn ‘make-overs’ van Status Quo, Elvis, The Police, Taylor Swift, Bryan Adams, Mumford & Sons, André Hazes, Bruce Springsteen en Foo Fighters. Een prima aanbod, denkt voorzitter Sietze Boonstra, die verwacht dat Martijn Fischer als Hazes zeker in de smaak zal vallen bij jong en oud.


Oerrock wordt gehouden op 18, 19 en 20 mei 2023. Belangstellenden kunnen voor €50,- een passe-partout kopen voor alle drie de avonden van het Ureterper festival. Daarnaast is het mogelijk om losse kaarten te kopen voor de verschillende festivaldagen. De kaartverkoop gaat via ticketpartner Eventree.

Tickets hier verkrijgbaar vanaf 12:00 uur

Bekijk ook

19 mei 2023

Gevonden voorwerpen

Iets kwijtgeraakt? Dan hebben we hopelijk goed nieuws! Er zijn een aantal voorwerpen gevonden en bij ons ingeleverd. Kom dit weekend naar de ingangskassa en onze vrijwilligers helpen je graag bij het identificeren van je verloren items. De ingangskassa is vanaf 17:00 uur geopend.

1 2 3 20