Oerrock 2023 - 18, 19 en 20 mei - Hemelvaartweekend

Festival informatie

Ticket info

We begrijpen het helemaal als je weer even moet zoeken. Had je überhaupt tickets gekocht voor Oerrock en zo ja, waar heb je die ook alweer ... Lees verder

Heb je tickets voor jezelf en jouw vrienden gekocht, dan kan je deze met elkaar delen in een groep. Zo kan iedereen uit de groep ook zelf aan de deur zijn of haar ticket laten zien en naar binnen. Tickets delen via link Als beheerde van de tickets kan je deze delen met jouw groep via een link. Hier leggen we stap voor stap uit hoe dat werkt:

  • Download de app
  • Open de app
  • Log in met je mobiele telefoonnummer en de SMS code die je ontvangt. Let op: Je moet inloggen met hetzelfde nummer die je hebt gebruikt om de tickets voor het evenement mee aan te schaffen.
  • Dit telefoonnummer kan je terugvinden in je bevestigingsmail.
  • Open de tickets door erop te klikken
  • Klik onderin op de tekst 'Nodig een vriend uit'
  • Als je de eerste keer deelt, krijg je een korte uitleg hoe het werkt.
  • Je krijgt nu een persoonlijke link die je via whatsapp / e-mail of een andere manier kan delen met de persoon die de tickets krijgt. Als deze persoon de link opent, komt hij/zij op een scherm waarin staat dat jij de tickets met hem/haar wil delen en of hij/zij akkoord gaat.

Let op:

Wanneer je tickets deelt met anderen, krijgen zij exact dezelfde rechten over deze tickets. Zij kunnen deze tickets nu ook onafhankelijk gebruiken, maar dus ook te koop zetten. Deel de tickets echt alleen met mensen die je kent en vertrouwt.

Oerrock breekt met een traditie. De toegang tot de vrijdagavond is in tegenstelling tot andere jaren niet gratis. De keus om entree te heffen is gemaakt om er zeker van te zijn de publieke belangstelling adequaat en veilig op te kunnen vangen. De beslissing is genomen in overleg met de gemeente Opsterland.

 

“Oerrock is na Corona het eerste grote festival in Friesland. Wij verwachten daarom een enorme belangstelling. We kunnen en willen uit het oogpunt van veiligheid niet het risico lopen dat er zich rond het terrein duizenden mensen verzamelen die niet naar binnen kunnen. Daarom kiezen we dit jaar voor kaartverkoop. Op is op. Alleen met een kaartje kom je binnen”, licht voorzitter Sietze Boonstra van Oerrock toe.

 

Een kaartje voor de vrijdagavond kost €10,-. “Een meer dan redelijke prijs voor een mooie line-up die garant staat een heerlijk avondje uit”, aldus bestuurslid Jorryt Taekema. De kaartverkoop van de vrijdag start op donderdag 17 maart om 12.00 uur. Toegangsbewijzen zijn uitsluitend digitaal verkrijgbaar.

Let op: In tegenstelling tot voorgaande jaren is er geen speciale voorverkoop tijdens de Play-Offs finale. Deze voorverkoop zal dit jaar online plaatsvinden op donderdag 10 maart vanaf 12:00 uur via onze ticketpagina.

Alleen voor vrijdag 27 mei zullen we nog een voorverkoop organiseren. Deze voorverkoop start op donderdag 17 maart om 12 uur. De ticketprijs is slechts 10 euro en zijn vanaf dat moment te bestellen via onze ticketpagina.

Nee, het is niet mogelijk om onze tickets te printen. GUTS tickets zijn beveiligd tegen woekerprijzen en fraude. De instellingen van onze tickets worden online vastgelegd, zodat het ticket altijd dezelfde prijs behoudt en nooit meer dan één eigenaar heeft. Als je de tickets zou kunnen printen, kunnen deze als nog doorverkocht worden voor hogere prijzen.

Je ticket kun je vinden in de GUTS app

Je kunt je tickets verkopen via de GUTS app (op je telefoon/tablet). Heb je de app nog niet? Download hem hier.
Selecteer het event Oerrock waar je tickets voor wilt verkopen.

 

Klik het tickettype aan dat je in de verkoop wilt zetten. De tickets zijn gegroepeerd per tickettypes.

 

Als je op het tickettype hebt geklikt zie je alle tickets die je hebt van dit type. Je kunt per ticket op 'verkoop' klikken. Als je al je tickets wilt verkopen, moet je deze allemaal apart in de verkoop zetten. Deel de link naar jouw tickets met vrienden / familie / online, zodat je tickets sneller verkocht worden!

 

Verkocht? Geld terug! Zodra je ticket verkocht is, is deze niet meer voor jou toegankelijk. Je krijgt het aankoopbedrag minus eventuele servicekosten terug.

 

Het geld wordt direct overgemaakt op je rekening waarmee je de tickets in eerste instantie hebt gekocht. Het kan tot 3 werkdagen duren voor het geld hier daadwerkelijk op staat. Zolang het ticket nog niet verkocht is kun je deze altijd weer uit de verkoop halen. Dit doe je op dezelfde manier als het te koop zetten.

Je tickets staan in je account. Dit is trouwens ook de enige plek waar ze bewaard worden. Het is niet mogelijk om de tickets te downloaden, op te slaan of te printen. Het makkelijkste is om je tickets te bekijken via de app van GUTS. Hier kan je de tickets bekijken, gebruiken, delen met vrienden en je tickets verkopen als je er toch niet heen kunt.

 

De app is beschikbaar voor Android en iOS.

 

Let op: De tickets zijn enkel zichtbaar als je inlogt met het telefoonnummer dat je hebt gebruikt om de tickets te kopen. Deze vind je terug in je bevestigingsmail.

 

Heb je betaald en kan je geen tickets vinden? Neem dan contact op met het support team van GUTS.

Je kunt via onze app jouw gekochte tickets delen. Dit is meteen mogelijk nadat je de tickets hebt gekocht! Je hoeft dus niet te wachten tot Oerrock.

 

Let op: de vriend die je uitnodigt krijgt dezelfde rechten als jij. Jullie kunnen dus ook allebei de tickets inzien, beheren en verkopen. Deel tickets alleen met mensen die je vertrouwt.

 

Hoe werkt het?
1. Download allebei de nieuwste GUTS Tickets app. Deze is te downloaden in de App/Playstore

2. Ga naar elkaar toe om de tickets te delen.
Je moet namelijk live met de ene telefoon een code van de andere telefoon scannen.

3. Scan de speciale QR-code voor het delen van jouw tickets.

 

Hoe scan je deze speciale QR-code?

Als je bent ingelogd in de app, zie je je event(s) staan en daaronder de knop 'Uitgenodigd door een vriend? Scan QR-code'. Deze knop heeft de persoon nodig aan wie je de tickets gaat geven. Klik zelf op het event waarvan je tickets wilt delen en klik dan op de knop 'Nodig een vriend uit'. Als je de eerste keer iemand uitnodigt krijg je een korte uitleg hoe het delen werkt. Lees deze rustig door en volg de stappen om tickets te delen. De uitleg is later ook nog terug te lezen. Na de uitleg, zie je de speciale QR-code voor het delen van jouw tickets.

 

De tickets zijn gedeeld.

 

Super dat het gelukt is! Jullie zitten nu samen in een groep. Jullie kunnen allebei de tickets inzien, gebruiken en te koop zetten.

 

Lukt het écht niet? Neem dan contact op met ons support team.

Het Oerrock Festival streeft ernaar om de drempel zo laag mogelijk te houden voor zijn festival bezoekers. En daarom zijn er een aantal acties in het leven geroepen om zo voordelig mogelijk je ticket aan te schaffen.

Privacy verklaring

 

De ticketverkoop loopt via onze ticketpartner GUTS. Meer informatie over de aankoop van een ticket lees je hier.

 

Je kunt maximaal 8 kaarten per keer kopen. Heb je tickets gekocht? dan kun je het daarna gewoon opnieuw proberen. Tip: Ga je met een grote groep naar Oerrock? Probeer het dan met meer mensen zodat je meer kans hebt.

 

Gaat er iets mis met de aankoop? Het team van GUTS helpt je graag via hun support pagina.

 

Let op: Koop geen Oerrock tickets via andere websites. Het risico is groot dat deze nep zijn. Ook op marktplaats.nl en Facebook zijn oplichters actief. Koop dus alleen tickets via www.oerrock.nl of het verkooppunt tijdens de Play-Offs finale.

Passepartout Oerrock Festival 2022 € 38,75

 

Oerrock Tribute (zaterdag 28 mei 2022) € 19,50

 

De ticketprijzen zijn incl. servicekosten

 

Koop je ticket hier.

Contact

Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op!

Contact opnemen doe je door een e-mail te sturen naar [email protected]

Contactpersoon Jorryt Taekema ([email protected]).

Fotografen en journalisten kunnen in aanmerking komen voor een perspas. Indien je aan kunt tonen dat je tot een professionele organisatie behoort dan wordt je aanvraag in behandeling genomen. Alle aanvragen zullen individueel beoordeeld worden.

 

Met een perspas heb je toegang tot de ruimte tussen het podium en de barriers. Als je denkt dat je in aanmerking komt voor een perspas, dan kun je een e-mail sturen naar Evert Wilstra [email protected] (06 - 424 818 23).

Huisregels

In onderstaand reglement vindt je de huisregels die op het terrein van het Oerrock-festival van toepassing zijn. Je bent verplicht je aan de... Lees verder

Voorts wordt verwezen naar de algemene voorwaarden van Stichting Oerrock, Kamer van Koophandel nummer: 01088487.

Wanneer er een situatie is die niet gedekt wordt door deze regels, besluit de organisatie wat er gebeurt. De organisatie zal bij ernstig wangedrag aangifte doen bij de politie. De organisatie heeft de mogelijkheid om bij ernstig wangedrag andere organisaties in te lichten en hierbij persoonsgegevens te verstrekken.

Het mee naar binnen nemen van grote en onhandige voorwerpen en met name van koffers, rugzakken en tassen en dikker dan 10cm (inclusief wieltjes, handvatten en voor- en zijvakken) is niet toegestaan. In beslag genomen goederen worden niet geretourneerd.

Op het terrein wordt een hoog geluidniveau geproduceerd. Oerrock aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor nadelige gevolgen die hierdoor wellicht op kunnen treden aan je gehoor. Het verblijf in de tent geschiedt daarom op jouw eigen risico. Gehoorbeschermers zijn verkrijgbaar bij de EHBO en de informatie balie.

Er kan zich de mogelijkheid voordoen dat je je moet laten onderwerpen aan een controle door ordedienst-medewerkers of beveiligingsmedewerkers. Deze controle is ingesteld om iedereen in verband met de algemene veiligheid te beschermen. Vrouwen kunnen op verzoek worden gefouilleerd door een vrouwelijke beveiligingsmedewerkster. In beslag genomen goederen worden niet geretourneerd.

Het verhandelen van, en het bezit en/of gebruik van, enigerlei verdovende middelen is ten strengste verboden. Ook het bezit en/of gebruik van lachgas/distikstof(mon)oxide is strikt verboden.

Het is verboden met dranken of andere goederen te gooien, en met name naar het podium en het apparatuur. De veroorzaakte schade wordt persoonlijk op jou verhaald.

Het bezoeken van Oerrock geschiedt geheel op eigen risico. Oerrock aanvaardt geen aansprakelijkheid voor enigerlei schade, uit welke hoofde dan ook. Het gebruik van de parkeerplaats is eveneens op eigen risico. Gebruik van de garderobe is op eigen risico. De organisatie stelt zich niet aansprakelijk, voor schade aan personen of goederen of diefstal van goederen.

Oerrock hanteert camerabewaking en zal, zeker in geval van ongeregeldheden of ongevallen, beelden aan derden, waaronder justitie, ter beschikking stellen.

Het Oerrock festival is gerechtigd om bezoekers te registreren op beeld- en/of geluidsdragers. Deze opnamen kunnen worden gebruikt zonder dat zij hiertoe verdere toestemming of vergoeding (in de vorm van geld of anderszins) verschuldigd zijn, mits redelijk belang niet wordt geschaad.

Oerrock behoudt zich het recht voor om iemand te alle tijde de toegang tot het evenement te ontzeggen. Alle overtredingen van de huisregels kunnen leiden tot directe ontzegging van toegang tot het evenement. Bij directe ontzegging van de toegang tot Oerrock mag geen aanspraak worden gemaakt op restitutie van entreegeld of cateringtegoed. Indien de toegang wordt geweigerd/ontzegd dient het evenemententerrein direct te worden verlaten. Ontzegging van toegang zal ook gevolgen kunnen hebben voor komende evenementen. Hier wordt men per brief over geïnformeerd.

Overnachting

Overnachten tijdens Oerrock? Hier zijn enkele opties.

Lavendelheide 4
9202PD Drachten
www.hoteldrachten.nl

Ruurd en Mien Oosterwoud
Beekdalhoeve Het Koningsdiep
www.campinghetkoningsdiep.nl

 

De Waldsang
Bakkeveen
www.waldsang.nl

 

Mini-camping, Theetuin en B&B Fraai
Hoofdweg boven 41- 8433 LC Haulerwijk - 06-41376036
www.campingfraai.nl    
https://www.facebook.com/fraai.fr/

Algemeen

Vragen zijn er om beantwoord te worden. Voor je veelgestelde vragen kun je terecht op deze pagina.

Ja er is een mindervalide toilet aanwezig. Daarnaast is er ook een verhoogd mindervalide podium op het middenterrein aanwezig waar rolstoelgebruikers beter zicht op het hoofdpodium hebben.

Het festivalterrein van Oerrock is op zoveel mogelijk plaatsen verhard (ingang etc), daarnaast liggen er in de festivaltenten houten platen. Verder bestaat ons festivalterrein uit gras.

Ja dat kan. Je krijgt een bandje om hier weer mee terug te keren op het festivalterrein.

Net als voorgaande jaren is het ook dit jaar weer mogelijk om vanaf diverse opstapplaatsen met de bus naar Oerrock te gaan. De prijzen voor de bustickets zien er als volgt uit (graag gepast betalen): Enkele reis: 10 euro Retourticket: 15 euro Bekijk routes Voor vragen neem contact op met: Wiebenga reizen 0512 - 301470 (Geertje Wiebenga) www.wiebengareizen.nl

Het terrein open op de volgende data en tijden:

Donderdag 26 mei: 15:00 uur;
Vrijdag 27 mei: 17.30 uur;
Zaterdag 28 mei: 16.30 uur;

 

Voor tijden van de bands zie programma pagina.

Bereken uw reis makkelijk en snel via www.9292.nl

Op het terrein zijn gediplomeerde EHBO-ers aanwezig welke eerste hulp kunnen verlenen.

Het Oerrock festival wordt gehouden aan de Skieppeleane te Ureterp, nabij Drachten (Friesland). Wanneer je het dorp nadert, wordt met borden aangegeven hoe je bij het Oerrock Festival terrein komt. Er is voldoende parkeergelegenheid voor auto’s en fietsen.

Het weer is het enigste wat het Oerrock Festival niet in de hand heeft. Het festival gaat ten alle tijden door. Mocht het echt extreem worden dan zullen we het festival aflassen. Houd hiervoor de website in de gaten.

Er zijn voldoende toiletten aanwezig. Hier wordt geen geld voor gevraagd. De toiletten worden tijdens het festival schoon gehouden. Wij gaan er vanuit dat jij dat ook doet.