Dit zijn de bands van Play-Offs ronde 1!

We gaan weer beginnen! Op zaterdag 5 november trappen we het nieuwe Oerrock seizoen af met de eerste Oerrock Play-Offs voorronde. Volgens traditie zal de start van deze muzikale strijd plaatsvinden in Cafe it Alde Sté Ureterp. Dit zijn de bands van ronde 1:

Compromise

Compromise, is een jonge enthousiaste coverband uit Eastermar, bestaande uit; Theunis Lourens (zang en gitaar), Rientsje Berber Atsma (zang en lead gitaar), Aan Atsma (bas gitaar) en Robin Venhuizen (drum), waarbij gezelligheid voorop staat. De band is in 2014 opgericht om een aantal nummers te spelen op de Eastermarder muzyk jûn op 26 juni 2014. Na het optreden tijdens het dorpsfeest kreeg de groep zoveel positieve reacties en mochten ze later op de avond zelfs nog een keer spelen. Daarom besloten ze om met de band verder te gaan.


De muziek die Compromise speelt is divers; genres zijn vooral; rock, rock ’n roll, country en een vleugje Nederlandstalige nummers. Artiesten/bands waar Compromise muziek van speelt zijn onder andere; Johnny Cash, Elvis Presley, Status Quo, Creedance Clearwater Revival, Normaal, The Rolling Stones, Green Day, Dire Straits,..

Compromise

Muck

MUCK is een 4-mans pop-rockcoverband uit Den Dolder/Utrecht die al jaren op de verschillende podia in Nederland speelt. Bezetting: Ton van Dijk (bas), Joost Boxem (zang) , Emile van Veenendaal (drums) en Björn Velthuizen (gitaar).

In 2017 was MUCK winnaar van de finale van de Clash over de Coverbands Benelux. Wij hebben maar één motto: ‘We doen het goed, of we doen het niet!’ We hebben een breed repertoire met o.a. nummers van ZZ TOP,  Golden Earring, De Dijk, Pearl Jam enz.

Muck

Quick Escape

Muziek, kameraadschap en een diepgewortelde liefde voor de artistieke prestaties van Pearl Jam, dát is waar het bij het quintet uit Staphorst en Kampen om gaat. Quick Escape is begin 2020 geformeerd, nét toen de wereld op z'n gat kwam te liggen hebben wij onze tijd gevuld met bandrepetities. In 2022 kwam het zover om live te debuteren. Met enkele shows, waaronder een gewonnen bandcompetitie, zijn we op gang gekomen en op weg naar de volgende uitdagingen. 

Pearl Jam heeft veel geleverd aan de muzikale wereld van vandaag, wij brengen dit graag zo strak mogelijk over.


Onze vocale uithalen, snijdende gitaarriffs, en bombastisch samenspel van drums & bass haalt het gevoel van de klassieke PJ-sound in een ieder weer naar boven. In ons repertoire komen alle onmisbare hits voor, waaronder van het legendarische 'Ten', alsook de andere parels uit de jaren '90 tot en met het heden.

Jury

De deelnemende bands zullen worden beoordeeld door de aanwezige Oerrock Play-Offs jury die bestaat uit Iroon Knipping, Marieke Evelien Homan en Pieter Bakker.