Dit zijn de bands van play-offs ronde 2

De muzikale strijd van de Oerrock Play-Offs wordt a.s. zaterdag 10 december doorgezet in Drachten. Ook bij deze voorronde zijn weer 3 unieke bands geselecteerd die kans maken op een plek in de finale. De uiteindelijke winnaar zal opgenomen worden in de lineup van Oerrock Festival 2023.

Locatie: Stadscafe de Brouwmeester, Drachten (voorheen de Burgemeester)
Datum: Zaterdag 10 december
Aanvang: 21:30 uur


Dit zijn de bands van ronde 1:

Carbide

Carbide, de 4 koppige "Classic Rock Coverband" uit Friesland/ Drente is in 2016 ontstaan uit de gezamenlijke liefde voor Classic Rock! Sinds begin 2022 heeft de band een nieuwe zanger (Gerrit) en zijn er talrijke "nieuwe" songs aan de playlist toegevoegd.

Denk bij Carbide aan bands als: Led Zeppelin, Iron Maiden, Scorpions, Gary Moore, AC/DC, Rainbow, Uriah Heep, Queen, Black Sabbath, KISS, Metallica, UFO, Hammerfall, Whitesnake, Motörhead, Judas Priest, Deep Purple, etc.... Ze komen allemaal voorbij!

Ervaring is opgedaan op het Veenhoop festival, diverse dorpsfeesten, kroegen en overal waar classic rock gewaardeerd wordt.


De band bestaat uit: 

Gerrit (zang)

Lex (gitaar + zang)

Jeen (bas gitaar = zang) 

Henk (drums)

Facebook pagina

Band’um

In de loop van de jaren heeft Band’um zijn sporen meer dan verdiend getuige de vele optredens in cafes, besloten feesten, feesttenten en festivals waar de heren regelmatig mogen optreden

Volgend jaar viert deze band hun 10 jarige bestaan waarbij ze door de jaren heen vele mooie optredens hebben verzorgt, met als te benoemen  hun eigen festival “kabaal aan het kanaal”, en aantal malen in het voorprogramma van Normaal. En ja menig feesttent moest na het verzoek van deze muziek makende vrienden opnieuw gespannen worden.

Band’um staat voor covers in zijn breedste zin waaraan de band toch een beetje een eigen twist geeft zonder de identiteit van het nummer te kort te doen.

Wie zijn deze muziek makende vrienden dan? We hebben frontman Jasper drummende Leander, bassende Laurens toetsenist Samuel en onze snarentrekkers Reamon en Milan op gitaar

Facebook pagina


Headrush

Headrush is een rock/pop coverband bestaande uit een zanger/gitarist, gitarist, drummer en bassist. Spelen covers van'70 tot heden denk daarbij aan Lenny Kravits .. Red hot chilly peppers, Pearl jam echter maken ze ook een uitstapje naar progressieve rock (steven wilson,Porcupine tree) 

Carlos Dinis da Rosa: BASS

Bas Bouwense: LEAD VOCALS / GUITARS

Orfeo Markaban: GUITAR / KEYS

Kevin Brodie: DRUMS / BACKING VOCALS