Oerrock 2023 - 18, 19 en 20 mei - Hemelvaartweekend

Suzan & Freek

27 mei - Vr
20:00
Gebr. Algra podium
Voor iedere artiest geldt dat de droom van groot succes de drijfveer achter de start van een carrière is. Maar wat doet het met je als het succes groter is dan je had kunnen dromen? Suzan & Freek blijven er nuchter onder en houden focus op hetgeen zij het best kunnen; liedjes maken. Hun tweede album ‘Dromen in Kleur’ bevat twaalf nieuwe nummers die samen een goed beeld vormen van hoe Suzan & Freek in het leven stonden tijdens de opnames.
Suzan & Freek braken in 2018 landelijk door met hun single ‘Als Het Avond Is’. Het duo had daarvoor al een fanschare opgebouwd door hun wekelijks op sociale media gedeelde covers. De doorbraakhit brak records en maakte de weg vrij voor het in 2019 uitgebrachte en met een Edison bekroonde album‘Gedeeld Door Ons’, met daarop onder meer de hits‘Blauwe Dag’en ‘Deze Is Voor Mij’. De hitsingles en het platina album katapulteerden Suzan & Freek met een ferme boog de eredivisie van de Nederlandse popmuziek in.
'Dromen In Kleur’, het tweede album van Suzan & Freek, is geschreven en opgenomen in de slipstream van het doorbraaksucces, een sneltrein die door de coronacrisis tijdelijk iets aan vaart minderde. In die liedjes vindt de nieuwe levensfase waarin Suzan & Freek zich bevinden her en der zijn weerslag. Het overgrote deel van de liedjes is in samenwerking met Arno Krabman en Leon Palmen tot stand gekomen, net als op het debuut. Ditmaal is er echter ook ruimte voor meer samenwerkingen, zoals die met Snelle op ‘De Overkant’, maar ook met Sophia Ayana, die meeschreef aan ‘Niet Meer Van Mij’ en John Ewbank op de titeltrack.
Met het tweede album op zak gaan Suzan & Freek met hun band de podia op, om eindelijk weer uitgebreid voor publiek te kunnen spelen. Iets wat in 2020 en een groot deel van 2021 onmogelijk was door de coronacrisis. De ambities op concertgebied zijn inmiddels veel groter en die droom gaat het tweetal zonder meer waarmaken!
Volg jij de socials al?