JIMI HENDRIX

ELECTRIC GYPSIES
Tribute to JIMI HENDRIX

“Hoe breng je een ode aan één van de grootste gitaarhelden die geleefd hebben?” Dit is jarenlang de vraag geweest van Armand Gabeler. Het idee is er altijd geweest om een band op te richten en de muziek te eren van de gitarist waar hij fan van is. Electric Gypsies wordt officieel opgericht in 2013 en het eerste optreden vindt plaats in het najaar van 2013 in Get Rhythm te Ridderkerk. Hier worden live opnames gemaakt, waarvan één van de live-tracks als promotiemateriaal op de website van Electric Gypsies te zien is.

Electric Gypsies gaan de studio in en werken daar verder aan nieuw demomateriaal. Om de live vibe te pakken, worden alle instrumenten in één keer op genomen en nadat de muziek is vast gelegd en er een fotoshoot is gedaan, is Electric Gypsies klaar to hit the stage.

Vanaf Januari 2014 worden vlammende shows gedaan in o.a. Eindhoven, Tilburg , Helmond , Den Haag , Zoetermeer en Rotterdam .

“Met Electric Gypsies willen we geen imitatie van Jimi Hendrix neer zetten, er is maar één Jimi Hendrix. Met Electric Gypsies, willen we de muziek eren die Jimi gemaakt heeft. Ondanks dat wij als groep Jimi ook nooit live hebben kunnen aanschouwen, proberen we de sfeer te pakken die hij live neerzette. We gaan ervoor om met een show, de mensen te bereiken die ook de liefde voor de muziek van Jimi Hendrix voelen. We hopen zijn muziek op deze manier levend te houden zodat ook de volgende generaties zijn muziek zullen herinneren”

Electric Gypsies nodigt iedereen uit om op het Oerrock Fetsival hun liveshow te komen ervaren.

“LET’S SHARE THE EXPERIENCE”