FEUERENGEL

FEUERENGEL Tribute to RAMMSTEIN

Vrijwel iedereen die ooit een RAMMSTEIN concert bezocht, kan het unieke karakter terug zien bij deze band. Een band die zijn eigen weg gaat . Op grond van het RAMMSTEIN concept zochten diverse Duitse bands hun weg naar de oppervlakte. Wat overblijft waren alleen de pioniers uit Berlijn. En terecht. 

Tijdens een concert van Rammstein in 1997 is het idee ontstaan om de band te kopiëren- zo origineel mogelijk natuurlijk. FEUERENGEL droeg veel bij aan het pionierswerk en werd de eerste RAMMSTEIN tribute band. Dat FEUERENGEL de nummers konden kopiëren werd als snel duidelijk, maar de show was minstens zo belangrijk. Een eigen reeks pyro’s sinds de oprichting van de band zorgen voor de nodige accenten met vlammenwerpers, vuurbogen, raketten, kruisbogen en explosieven. 

De oprichting van een Rammstein tribute band leek niet achterstallig te zijn geweest, want de successen lieten niet lang op zich wachten: in 1998 speelde FEUERENGEL op een feestje voor RAMMSTEIN en hun gasten. Rammstein kreeg in Berlijn een dubbel platina en gouden plaat voor de albums ‘Sehnsucht’ en ‘Herzeleid’. 

De media volgde FEUERENGEL nauw en zorgde voor diverse publicaties in tijdschriften, kranten en TV op Duitse en Nederlandse zenders. De Nederlandse journalisten reisden speciaal hiervoor naar een FEUERENGEL show in Hamburg. Een paar maanden later speelde FEUERENGEL voor het eerst in Nederland. Vanaf dan is Feuerengel een garantie voor overvolle clubs en concertgebouwen. Verder zijn optredens als hoofdact op verschillende Open- Air festivals zowel in Nederland als Duitsland een onderdeel van de tour. 

In 2004 speelde de band voor het eerst in Luxemburg, als hoofdact van de DONOTS und SPORTFREUNDE STILLER. In 2005 vloog FEUERENGEL naar Istanbul om haar uitstekende live debuut in Turkije te maken. In hetzelfde jaar speelt FEUERENGEL opnieuw voor RAMMSTEIN – ‘op speciaal verzoek van de band’, zoals hun management wordt meegedeeld. In het Olympische Stadion in Berlijn bood FEUERENGEL een best- of programma, waar zelfs stukken zaten van de recent uitgebrachte album ‘Rosenrot’. Die liedjes werden zelfs op dat moment nog niet door Rammstein live gespeeld. De show was zelfs een MTV bijdrage waard. 

Met alle professionele normen en vele successen, stond en staat voor de leden van FEUERENGEL nog steeds plezier op de voorgrond. Wie heeft de gelegenheid om zich onder te dompelen voor een avond zo diep mogelijk in de bizarre wereld van Rammstein? Wij. En het maakt ons trots dat het Oerrock publiek nu daarin meegaan.