Douwe Bob

Met Douwe Bob komt er wederom een oude bekende naar het Oerrock Festival. Tijdens zijn eerste show in 2014 stond Douwe Bob op het punt om de wereld te veroveren en inmiddels kan er wel gesteld worden dat hij inmiddels de wereld veroverd heeft.

Afgelopen jaar vertegenwoordigde Douwe Bob onder andere Nederland op het Eurovisie Songfestival in Stockholm, speelde hij op Pinkpop en tourde hij in het najaar met zijn band. "Live spelen is het mooiste wat er is. Ik stap met mijn muzikale vrienden in het busje en we vertellen onze verhalen aan het publiek.” 

Meest bijzondere aan het optreden van Douwe Bob is de terugkeer van Ureterper Jan-Peter Hoekstra naar zijn hometown. Jan-Peter groeide op in Ureterp en speelde in het verleden al meerdere malen op het Oerrock Festival. 

Tijdens het vorig optreden van Douwe Bob in 2014 werd het Oerrock publiek verrast door een huwelijksaanzoek op het podium, dit jaar zal blijken of er een traditie geboren is of dat het een eenmalige actie was van een romantisch bezoekerskoppel.